Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου μετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου

Στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου για το 2020, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετείχαν ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης και ο αντιδήμαρχος Χαρίλαος Τριγωνάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, τέθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφονται, την ακόμη καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και τον εντοπισμό τυχόν ελλείψεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να ειναι «θωρακισμένη» η Κρήτη, απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Σταυρακάκης, στη διάρκεια της τοποθέτησης του, αφού ευχήθηκε το νέο έτος να είναι μια χρονιά στην οποία δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο Βιάννου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πλευρά του Δήμου, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού, ο βαθμός ετοιμότητας και η συνεργασία των Υπηρεσιών και των τοπικών δυνάμεων είναι σε καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται απρόοπτα και προβλήματα.  

«Η Πολιτική Προστασία είναι μείζον ζήτημα για το Δήμο μας. Αν και έχουμε λίγο προσωπικό, έχουμε όμως σχέδιο και λειτουργούμε με όλους τους κανόνες που απαιτούνται, ώστε να επιτυγχάνεται το ζητούμενο που είναι η προστασία των πολιτών. Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά για αυτό και η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και η ακόμη καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων δυνάμεων είναι επιβεβλημένη», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βιάννου.

Δείτε ακόμη: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2020 του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί